preskoči na sadržaj

Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura

Login
U školi Futura djeluju...

  UČILIŠTE

Poduka učenika i pripreme za državnu maturu!

Likovne i informatičke radionice za djecu!

Pratite nas na...

Škola Futura

Novosti na webu...

 


 


 


 


   


 


 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 4. 2010.

Ukupno: 639380
Danas: 2
Što kaže prognoza?
Prognoza za Zagreb
NOVA WEB STRANICA ŠKOLE

Dragi posjetitelji,

od svibnja 2015. godine aktualna je naša nova web stranica koju možete pronaći na www.skola-futura.hr! Staru stranicu nismo gasili kako biste na njoj mogli vidjeti što i kako smo radili tijekom prethodnih školskih godina.

Vaša Privatna škola Futura

O školi

Tko smo mi?

Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura, skraćeno škola Futura, bivša Privatna ekonomsko-informatička škola, je srednjoškolska ustanova koja nudi obrazovne programe ekonomist, tehničar za računalstvo i prirodoslovno-matematičku gimnaziju u trajanju od četiri godine. Naše posebnosti u pristupu učenju i poučavanju su korištenje računala u svakodnevnoj nastavi, digitalni nastavni materijali i dodatni informatički sadržaji za sve obrazovne smjerove. Za ekonomski smjer dodatno nudimo informatičke sadržaje kao što su npr. predmeti Poslovna informatika, Poslovna retorika i polaganje ECDL ispita. Za tehničare za računalstvo nudimo dodatne sadržaje programiranja u različitim programskim jezicima i za različite platforme. Na ovaj način uvodimo svoje učenike u svijet informatike koji se nalazi svuda oko nas. Gimnazijalcima su, uz informatičke i programerske sadržaje, na raspolaganju i radionice iz kemije i biologije.

Na priloženoj prezentaciji pogledajte najvažnije i najzanimljivije o našoj školi...

Školska prezentacija 2011-2012,

Što o nama kaže televizija?

 

Koja je naša misija?

Naš cilj je pružiti uistinu kvalitetno obrazovanje i odgoj učenika kako bi postali samostalni, zreli i informatički obrazovani pojedinci sposobni suvereno vladati stručnim i općim znanjima. Navedeno postižemo individualnim pristupom svakom učeniku te tako  prepoznajemo njegov potencijal i pomažemo mu da ga ostvari.

Koja je naša vizija?

Naša misao vodilja su inovacije u obrazovanju i nastava orijentirana na učeničke kompetencije prilagođena učeniku kao jedinstvenom pojedincu i budućem aktivnom sudioniku na tržištu rada te akademski obrazovanom građaninu.

Naša glavna obilježja su:

  • individualni pristup učeniku usredotočen na učeničke kompetencije
  • rad u malim grupama
  • pozitivna radna atmosfera
  • kreativan pristup nastavi
  • organizacija učenja i pisanja domaćih zadaća nakon nastave
  • stalni kontakt razrednika i roditelja - roditelji i učenici imaju stalan pristup ocjenama učenika putem aplikacije e-Dnevnik
  • projekt "Moj online razred" - učenje pomoću interneta gdje svaki učenik dobije svoje korisničko ime i lozinku za pristup moodle sustavu škole i digitalnim nastavnim materijalima koji se tamo nalaze

Vrlo učinkovitom se pokazala naša praksa stalnog kontakta razrednika i ravnateljice s roditeljima. Poseban naglasak u nastavi je na informatici i radu na računalu jer smatramo da je informatička pismenost svakodnevnica modernog čovjeka. Škola posjeduje izvrsno opremljeni informatički kabinet u kojima učenici svladavaju osnovna i napredna znanja iz informatike, a koji je učenicima na raspolaganju i za vrijeme organiziranog učenja. Za tehničare za računalstvo osigurane su specijalizirane učionice i laboratoriji. Dodatno, sve učionice su opremljene prijenosnim računalima i projektorima čime se postiže interaktivna, zanimljiva i suvremena nastava.

Učenici u učionici

Ravnateljica Ana Pinjušić

Školski hodnik

Naš informatički kabinet

Tehničari za računalstvo u laboratoriju

Učenici u dvorištu škole (šk. godina 2009./2010.)

Školska zgrada u Budakovoj 1d
preskoči na navigaciju